Stage | Opdracht: telen op afstand

ONDERZOEKSSTAGE

Bij WPK zijn meerdere teeltmedewerkers dagelijks bezig met het opkweken van de groente-, kool- en potplanten. Tijdens vakantieperiodes en in de weekenden – wanneer minder medewerkers aanwezig zijn op de teeltlocaties – zou het heel wenselijk zijn als de planten op afstand gemonitord en geteeld kunnen worden. Momenteel worden watermeters, lichtmeters (PAR), stengeldiameterclips en dampdrukmeters ingezet om het gewas te observeren.

Met WPK’s ambitieuze groeidoelstellingen en de schaarste van teeltmedewerkers in het achterhoofd zal telen op afstand meer en meer van belang worden. Daarom zijn wij heel benieuwd naar de mogelijkheden in telen op afstand. De toekomst ligt in jouw handen!

Onderzoeksvraag
Op welke manier kan WPK haar groenteplanten op afstand opkweken?

Deelvragen
- Welke meetinstrumenten of tools zijn nodig om op afstand te kunnen telen?
- Hoe worden deze meetinstrumenten toegepast voor de teelt op afstand?

Maak kennis met WPK in Made
Voor tuinbouwondernemers in heel Europa kweekt WPK jaarrond warme en koude groenteplanten en tussen januari en augustus kool- en potplanten. Wij verzorgen het hele productieproces van zaad tot plant op verschillende locaties in Brabant en Westland.

Ben jij een derdejaars hbo-student die een tuinbouw gerelateerde studie volgt? Stagelopen doe je bij WPK! Neem gerust contact op met Michelle Jansen, telefonisch op 0162-673360 of per e-mail naar Michelle.Jansen@wpk.nl.

Benieuwd hoe specialistisch teeltmedewerker Tjebbe zijn stage bij ons heeft ervaren? Stel je vragen door hem te bellen op 06 - 15 22 30 77 of te mailen naar tjebbe.vd.berg@wpk.nl

Wilt u liever direct contact?

Bel +31 162 67 33 60. Voor de afdeling House & Garden kunt u bellen naar +31 162 67 33 74.

Klik hier voor uitgebreide contactgegevens