Patience

Bent u een uurtje alleen tijdens de feestdagen? Probeer dan eens het spel “Patience”.

Doel van het spel:
Het doel van het spel is dat u 4 stapels vult met de kaarten van aas, 2 t/m 10, boer, vrouw, heer in de juiste volgorde en kleur. Goed om te weten: u kunt het spel niet altijd uit spelen.

Zo begint u:
Na het schudden van de kaarten maakt u 7 kolommen met alleen de bovenste kaart van iedere kolom open, de rest blijft gesloten. Links start u met 1 kaart en rechts eindigt u met een stapel van 7 kaarten zodat het speelveld ontstaat. De overgebleven kaarten plaats u naast u op de tafel (dit is de pot). Om alle kaarten in de juiste volgorde op de 4 stapels te plaatsen, zullen deze kaarten moeten worden vrijgespeeld met behulp van het speelveld en de pot.

Let’s go!
De kaarten in het speelveld mogen willekeurig verplaatst worden. Echter moet u zich aan 1 hoofdregel houden: de kaarten mogen alleen onder een kaart komen te liggen die 1 punt hoger van waarde is en niet dezelfde kleur heeft. Bijvoorbeeld een harten/ruiten 6 mag onder een schoppen/klaveren 7 worden gelegd. 

U mag steeds 3 kaarten vanuit de pot delen. De bovenste kaart mag naar het speelveld als dit mogelijk is. Als dit niet kan, worden de volgende 3 kaarten omgedraaid en kijkt u weer of de kaart naar het speelveld gespeeld kan worden. Dit net zo lang totdat de pot op is. Dan deelt u opnieuw en kijkt u of er kaarten kunnen worden weggespeeld. Wanneer dit niet het geval is, loopt u vast en kan het spel dus niet uitgespeeld worden. Het spel wordt dan beëindigd en u kunt zich verder gaan voorbereiden op het kerstdiner.

Wilt u liever direct contact?

Bel +31 162 67 33 60. Voor de afdeling House & Garden kunt u bellen naar +31 162 67 33 74.

Klik hier voor uitgebreide contactgegevens