Een fijne zomervakantie voor uw potplanten

U bent heerlijk van het zonnetje aan het genieten op een welverdiende vakantie! Maar hoe zorgt u ervoor dat de potplanten straks nog goed overeind staan als u thuiskomt? Een paar tips van House & Garden.

1. Schaduw opzoeken
Potplanten zijn het meest gevoelig voor watertekort en hoge temperaturen. Het is aan te raden om uw potplanten in de zomer wat meer in de schaduw te zetten. Zo schommelen de temperaturen in de pot wat minder. Potplanten kunnen een periode met weinig zonlicht, zolang ze maar iets van zon krijgen.

2. Voldoende water
Om uw potplanten van voldoende water te voorzien, adviseren wij om schoteltjes onder de potten te zetten. Deze vangen het water op dat uit de pot loopt. Als na verloop van tijd de aarde in de pot uitdroogt, onttrekt het vocht uit de schaal. Zo blijft de aarde langer vochtig en heeft u tijdelijk geen omkijken naar uw potplanten. Wel zo gemakkelijk als u op vakantie gaat.

3. Gebruik een plastic fles
Een andere optie om uw potplanten voldoende water te geven, is het trucje met de plastic fles. U kunt de onderkant van het flesje afknippen en de dop voorzien van drie kleine gaatjes. Daarna zet u de fles op zijn kop in de aarde en deze vult u met water. Het water loopt zo langzaam de aarde in. Het is verstandig om de aarde alvast wat vochtig te maken en voor u weggaat nog eens goed te sproeien. Zo kan de potplant weer een tijdje vooruit.

4. Potplanten-oppas
De makkelijkste manier blijft een buur of goede vriend vragen om af en toe even de potplanten water te geven. Zo bent u verzekerd van een goede verzorging en kunt u met een gerust hart op vakantie. Wel even navragen of er daadwerkelijk iemand langs is geweest! 😉

Wilt u liever direct contact?

Bel +31 162 67 33 60. Voor de afdeling House & Garden kunt u bellen naar +31 162 67 33 74.

Klik hier voor uitgebreide contactgegevens