Tomatenplant

WPK is een autoriteit in Nederland als het gaat om de opkweek van uitgangsmateriaal tomaat. Wij zijn trots dat wij een aantal topspelers in tomatenland tot onze trouwen klantenkring mogen rekenen. Doordat wij als eerste de enttechniek in Nederland hebben geïntroduceerd, heeft WPK veel ervaring hiermee. Van oudsher zijn wij daardoor ook gespecialiseerd in de opkweek van met name fijne tomatenrassen en een goede partner op het gebied van biologisch opgekweekte tomaten.

Traditionele opkweek
Van november tot en met half januari wordt bij WPK het uitgangsmateriaal voor de traditionele tomatenteelt opgekweekt. Al onze locaties zijn voorzien van eb- en vloedvloeren en assimilatiebelichting 6.000 lux. Door deze goede technische omstandigheden zijn wij in staat om het groeiproces optimaal te beheersen.

Daarnaast maken wij gebruik van een door WPK ontwikkeld groeimodel. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u uw planten precies op het gewenste moment kan planten.

Speciale wensen

Bent u op zoek naar geënte tomatenplanten met 1, 2, 3 of 4 koppen? Wij zijn al jaren gespecialiseerd in de productie van tomatenplanten met meerdere koppen. Bent u benieuwd of dit voor u interessant kan zijn, dan kunt u contact opnemen met Erik, Eviek of Wilfred.

Belichte opkweek
Met de opkomst van de belichting in de productie van tomaten verschoof de periode van opkweek van uitgangsmateriaal naar augustus tot en met oktober. Aangezien wij veel klanten hebben die produceren onder assimilatiebelichting is WPK marktleider in de opkweek van belicht plantmateriaal.

Uw plantwens staat centraal in het opkweekproces. Door de ervaring van onze teeltmensen en het hanteren van een zelfontwikkeld groeimodel zijn wij in staat ontwikkeling te leveren die u als klant wenst. Wij hebben ervaring met het leveren van bloeiende tomatenplanten, die reeds bestoven zijn door hommels op onze teeltlocaties.

Hygiëne tijdens de opkweek
Hygiëne is van levensbelang! Door onze jarenlange ervaring in het kweken en enten van tomatenplanten weten wij als geen ander hoe belangrijk hygiëne is. Wij zien het als een uitdaging om uw groenteplanten op te kweken binnen de strenge regels die gesteld worden door de overheid. Daarnaast hechten wij ook zeer veel belang aan ons eigen hygiënebeleid, waardoor de kans op het verkrijgen van ziektes en plagen tot het minimum wordt gereduceerd.

Benieuwd hoe u het optimale uit uw tomatenplanten kunt halen? Wij adviseren u graag!

Wilt u liever direct contact?

Bel +31 162 67 33 60. Voor de afdeling House & Garden kunt u bellen naar +31 162 67 33 74.

Klik hier voor uitgebreide contactgegevens