Opkweken

Van zaadje naar zaailing en van zaailing naar plant. Ieder stadium van het opkweekproces wordt gekenmerkt door haar eigen dynamiek. Het gehele proces van zaailing tot plant kan variëren van circa 15 tot 70 dagen. Om u een constante kwaliteit te blijven bieden, werken wij alleen met hoogkwalitatieve zaden en ondergronden. De zaden die wij gebruiken zijn GSPP gecertificeerd.

3D-sortering
Na het zaaien worden de zaadjes gekiemd in de zaaiafdeling, waarna de zaailingen automatisch geselecteerd worden met een 3D-sorteerder. Deze machine is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Flier en de WUR. (Wageningen University). Door de inzet van de unieke sorteerder, wordt de partij in maximaal drie sorteringen verdeeld. Hierdoor is het mogelijk om een gelijkmatige, uniforme partij planten te leveren.

Enten
Na de selectie worden de zaailingen gepoot of geënt. Het opkweken gebeurt met verschillende ondergronden, zo kunnen de groenteplanten opgekweekt en verspeend worden in blokken steenwol, kokos, perliet of potgrond. Afhankelijk van het planttype worden de planten gedurende het proces uitgezet of verplaatst. De gewenste kwaliteit van de plant wordt hierbij altijd als uitgangspunt genomen.

Biologisch opkweken
Vanuit de Rijksoverheid wordt het gebruik van duurzame gewasbeschermingsmiddelen gestimuleerd en dat zien we terug. Steeds meer Nederlandse consumenten kiezen tijdens het doen van de boodschappen voor biologische producten. Mede om die reden laten wij de keuze aan de opdrachtgever en kunnen wij ook biologisch opgekweekte koolplanten leveren.

Wilt u liever direct contact?

Bel +31 162 67 33 60. Voor de afdeling House & Garden kunt u bellen naar +31 162 67 33 74.

Klik hier voor uitgebreide contactgegevens