Groenteteelt

WPK is een autoriteit op het gebied van groenteteelt in Europa, met als hoofdactiviteit het opkweken van groenteplanten voor de professionele glastuinbouw. Daarnaast kweken wij trayplanten op voor de vollegrondstuinbouw. Dit maakt dat ons assortiment reikt van geënte tomatenplanten met 1, 2, 3 of 4 koppen tot aan bieslook en uien.

Beheersbaar opkweekproces

Door uitgebreide cijfermatige analyse van het groeiproces, de voeding en het licht is een groot deel van de opkweek van groenteplanten beheersbaar. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat wij alleen de hoogste kwaliteit planten leveren. Produceren op maat is onze uitdaging. U vraagt, wij produceren. Wij maken daarvoor gebruik van ons groeimodel en monitoren uw planten gedurende de gehele opkweekperiode. Hierdoor zijn wij in staat tussentijds bij te sturen (indien noodzakelijk) en nog beter te voorspellen wanneer de plant voldoet aan uw eisen.

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen in het optimaliseren van het groeiproces van uw planten? Neem contact op met Wilfred. Samen met Wim maakt hij de juiste inschatting voor u welk plantmodel het beste past. Wim is als hoofd teelt verantwoordelijk voor de algehele opkweek bij WPK.

“In het hoofdseizoen is het echt topsport om zo intensief mogelijk met klanten en planten bezig te zijn. Ik vind het belangrijk dat het team elkaar draagt en steunt. Hectische tijden vragen om goede samenwerking en dat hebben wij met elkaar. Het is een echt familiebedrijf.”

Verantwoord opkweken

In 2016 investeert WPK in een water IQ-installatie, die ervoor zorgt dat het water voor 99,5% vrij is van bestrijdingsmiddelen, schimmels en virussen. Resultaat: de perfecte basis om de teelt van uw warme groenteplanten en trayplanten te optimaliseren.

Hiermee voldoen wij aan de wettelijk gestelde norm op het gebied van waterzuivering en ondernemen wij op een milieubewuste manier.

Om alle processen optimaal te beheersen, zijn wij ISO 9001, MPSA en MPS-SQ gecertificeerd. Ook zijn wij aangesloten bij Fair Flowers Fair Plants (FFFP). Wij werken volgens de door GSPP voorgestelde richtlijnen.

Vraagt u ook ons naar de mogelijkheden voor de opkweek van biologisch uitgangmateriaal.

Wilt u liever direct contact?

Bel +31 162 67 33 60. Voor de afdeling House & Garden kunt u bellen naar +31 162 67 33 74.

Klik hier voor uitgebreide contactgegevens