Ezelen

Doel van het spel:
Van tevoren spreken de spelers een (onopvallend) gebaar af dat aangeeft dat iemand 4 dezelfde kaarten heeft. Zodra een speler 4 dezelfde kaarten heeft en dit gebaar maakt, moeten de rest van de spelers het gebaar herhalen. Doet u dit als laatste dan, verliest u en krijgt u de eerste letter van het woord “ezel”. De speler die als eerste het complete woord “ezel” heeft verzameld, heeft verloren en moet de afgesproken opdracht uitvoeren.

Ik ezel, u ezelt, wij ezelen!
Ezelen kan met 4 tot 8 spelers gespeeld worden. Als u met 4 spelers speelt, haalt u de azen, vrouwen en boeren uit het kaartspel. Dit zijn de plaatjes waarmee u het spel speelt. Vervolgens worden de kaarten geschud en onder de spelers verdeeld. Beslis van welk plaatje u het snelste 4 gelijken kunt halen. Om beurten geeft u 1 van de kaarten, waar u niets mee kunt, aan de speler links van u.

Dit gaat net zolang door totdat een speler 4 dezelfde kaarten heeft. Wanneer dit het geval is, dient het gebaar (dat van tevoren afgesproken is) gemaakt worden. Een voorbeeldgebaar kan zijn dat u in uw hand klapt of op uw vingers fluit. De speler die het gebaar als laatste maakt, krijg de letter E. Dit gaat door totdat iemand de “ezel” is. De “ezel” moet dan de afgesproken opdracht uitvoeren.

Tip: Maak het kaartspel extra leuk door de verliezer een vooraf afgesproken gekke opdracht uit te laten voeren.

Wilt u liever direct contact?

Bel +31 162 67 33 60. Voor de afdeling House & Garden kunt u bellen naar +31 162 67 33 74.

Klik hier voor uitgebreide contactgegevens