Eenendertigen

Doel van het spel:
Het is de bedoeling dat u 31 punten scoort met 3 kaarten, of hier zo dicht mogelijk bij in de buurt komt. De speler die het verste van de 31 punten af zit, verliest 1 van de 3 “levens” die iedere speler aan het begin van het spel krijgt. Bent u als eerste door uw levens heen? Dan heeft u verloren.

Let op: de spelregels van dit spel liggen niet 100% vast en kunnen per stad, streek of zelfs per familie verschillen.

Klaar? Ruilen maar!
Het spel wordt alleen gespeeld met “piketkaarten”, dat zijn de kaarten vanaf het cijfer 7 t/m aas. De rest van het kaartspel gebruikt u niet. De score van de kaarten wordt per kleur berekend en de puntentelling gaat als volgt:
- De waarde van de aas is 11 punten.
- De heer, vrouw, boer en 10 zijn 10 punten waard.
- 7 t/m 9 zijn respectievelijk 7, 8 en 9 punten waard.

Iedere speler krijgt 3 kaarten en er worden 3 kaarten gesloten op tafel gelegd. Bent u als eerste aan de beurt, dan mag u uw eigen kaarten bekijken. Bent u niet tevreden over de combinatie die u in uw hand heeft, dan mag u deze verwisselen voor de gesloten kaarten die nog op tafel liggen. Uw eigen kaarten legt u nu open op tafel. Dit mag alleen de speler doen die als eerste mag beginnen.

Als u aan de beurt bent, kunt u 1 van uw eigen kaarten wisselen met de kaarten die open op tafel liggen. Het spel komt ten einde in de volgende situaties:
- Heeft een speler 31 punten dan roept deze “verbied” of “31”. Hierna mag u geen kaarten meer wisselen.
- Indien een speler “pas” geroepen heeft, krijgt elke speler nog 1 beurt. Nadat alle spelers hun laatste beurt gespeeld hebben, worden de scores vergeleken. Degene die het dichtst bij de 31 punten komt, wint het spel. Zit u het verste van de 31 punten af, dan verliest u een “leven”.

Tips:
- Zodra 7, 8 en 9 in de pot zitten noemen we dit “vuile was” en mag u ervoor kiezen om de 7, 8 en 9 te verwisselen voor 3 nieuwe piketkaarten.
- Kan u 3 dezelfde cijfers of plaatjes bemachtigen, dan krijgt u 30,5 punten.
- Als variatie kan een dichte kaart worden toegevoegd naast de 3 open kaarten die “blind” gepakt kan worden. Dit verhoogt het verrassingselement!

Wilt u liever direct contact?

Bel +31 162 67 33 60. Voor de afdeling House & Garden kunt u bellen naar +31 162 67 33 74.

Klik hier voor uitgebreide contactgegevens