Biologische opkweek

Steeds meer Nederlandse consumenten kiezen tijdens het boodschappen doen voor biologische producten. En ook vanuit de Rijksoverheid wordt het gebruik van duurzame gewasbeschermingsmiddelen gestimuleerd. Mede om die reden levert WPK biologisch opgekweekte warme groente- en koolplanten.

Bij het biologisch opkweken van de planten worden gedurende het hele proces alleen biologische middelen gebruikt. Van zaadje tot plant, van het begin tot het eind. Om u dezelfde kwaliteit te bieden als bij reguliere planten werken wij ook bij de biologische teelt met hoogkwalitatieve zaden en ondergronden. Daarnaast hanteren we een kwaliteitsplan en houden we een uitgebreide database met groeigegevens bij.

Biologisch opkweken: het proces
Het biologisch opkweken van warme groenteplanten en koolplanten verschilt qua teeltduur niet veel van regulier opkweken. Net als het reguliere proces duurt biologisch opkweken 15 tot 70 dagen. Alleen de productiemiddelen zijn zo anders, zo werken we bijvoorbeeld uitsluitend met biologische grondmengsels, meststoffen en ontsmettingsmiddelen. Een hele andere wereld dan bij de traditionele teelt.

Daarnaast is het belangrijk om tijdens het hele proces goed te waarborgen dat er geen menging plaatsvindt met reguliere planten of middelen. Daarom schermen wij de biologische planten volledig af van de andere planten en werken wij op vaste dagen aan de biologische teelt. Bij het zaaien en sorteren van zaailingen zorgen we ervoor dat de machines goed gereinigd zijn.

Biologisch opkweken volgens de Skal-richtlijnen
Een product mag niet zomaar biologisch genoemd worden. Skal houdt als onafhankelijke organisatie toezicht op de biologische productie in Nederland. Om aan Skal-richtlijnen te voldoen, moeten biologische kwekers zich aan een aantal spelregels houden. Zaden moeten bijvoorbeeld op biologische wijze zijn geteeld, planten mogen niet verspeend worden op steenwol en er mogen alleen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt van biologische oorsprong. Alle vestigingen van WPK beschikken over een Skal-certificaat.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het biologisch opkweken van warme groente- of koolplanten? Neem dan contact met ons op en laat u adviseren. Onze experts op dit gebied zijn Ton Zwinkels of Wilfred Scheffers.

Wilt u liever direct contact?

Bel +31 162 67 33 60. Voor de afdeling House & Garden kunt u bellen naar +31 162 67 33 74.

Klik hier voor uitgebreide contactgegevens