Opkweken

Van zaadje naar zaailing en van zaailing naar plant. Ieder stadium van het opkweekproces wordt gekenmerkt door haar eigen dynamiek. Het gehele proces van zaailing tot plant kan variëren van circa 15 tot 70 dagen. Om u een constante kwaliteit te blijven bieden, werken wij alleen met hoogkwalitatieve zaden en ondergronden. De zaden die wij gebruiken zijn GSPP gecertificeerd.

3D-sortering
Na het zaaien worden de zaadjes gekiemd in de zaaiafdeling, waarna de zaailingen automatisch geselecteerd worden met een 3D-sorteerder. Deze machine is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Flier en de WUR. (Wageningen University). Door de inzet van de unieke sorteerder, wordt de partij in maximaal drie sorteringen verdeeld. Hierdoor is het mogelijk om een gelijkmatige, uniforme partij planten te leveren.

Enten
Na de selectie worden de zaailingen gepoot of geënt. Het opkweken gebeurt met verschillende ondergronden, zo kunnen de groenteplanten opgekweekt en verspeend worden in blokken steenwol, kokos, perliet of potgrond. Afhankelijk van het planttype worden de planten gedurende het proces uitgezet of verplaatst. De gewenste kwaliteit van de plant wordt hierbij altijd als uitgangspunt genomen.

Biologische opkweek

Bent u geïnteresseerd in biologische opkweek? Informeer dan eens naar de mogelijkheden om uw planten SKAL of Vita Certa op te kweken. Door het toezicht van SKAL wordt gewaarborgd dat de biologische opkweek ook daadwerkelijk biologisch is. Vita Certa is het A-label van MPS-Fruit & Vegetables en is alleen voorbehouden aan kwekers die de hoogste scores halen op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid en hygiëne. Uw contactpersoon binnen WPK voor het biologisch opkweken is Ton Zwinkels.

Hygiënisch opkweken
WPK beschikt over bijzondere ontsmettingsrobots, welke geautomatiseerd bakken, trays en pallets ontsmetten. Hierdoor kunnen wij gebruikmaken van gedesinfecteerde logistieke dragers, dit alles om de kans op ziektes uit te sluiten.

Voor het schoonmaken van de karren hebben wij tevens een speciale wasstraat ingericht. Aangezien hygiëne van levensbelang voor ons en voor onze klanten is, schaffen wij in 2016 een water IQ-installatie aan. De installatie zorgt ervoor dat het water voor 99,5% vrij is van virussen, schimmels en bestrijdingsmiddelen.

Wilt u liever direct contact?

Bel +31 162 67 33 60. Voor de afdeling House & Garden kunt u bellen naar +31 162 67 33 74.

Klik hier voor uitgebreide contactgegevens